Sport

Ajax toont interesse in Zirkzee’


7:53
Sébastien Haller staat op het punt Ajax te verruilen voor Borussia Dortmund. Brian Brobbey moet zijn vervanger worden. Maar de landskampioen wil zich deze zomer ook versterken met een ‘tweede spits’. Haar oog is daarom gevallen op Joshua Zirkzee.Dat schrijft De Telegraaf althans. ‘Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben hun interesse kenbaar gemaakt in Zirkzee, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Anderlecht en voor een bedrag boven de 10 miljoen euro is op te halen bij Bayern München’, klinkt het bij de ochtendkrant. Zirkzee zou in Amsterdam de rol van tweede spits achter Brobbey moeten vervullen. Volgens De Telegraaf hoopt Ajax snel zaken te doen met Brobbey, die in de tweede helft van het afgelopen seizoen nog werd gehuurd van RB Leipzig. Hij moet in Amsterdam de opvolger worden van Haller. De Frans-Ivoriaanse spits gaat de landskampioen voor 31 miljoen (exclusief bonussen) verlaten.

Of Zirkzee het ziet zitten om tweede spits te worden in Amsterdam, is nog maar de vraag. Een rol bij Bayern München lijkt in ieder geval uitgesloten. De Duitse grootmacht maakte woensdagmiddag nog melding van de komst van Sadio Mané, die in Zuid-Duitsland mogelijk de vervanger wordt van Robert Lewandowski. Er zal echter ongetwijfeld nóg meer belangstelling zijn voor Zirkzee. De 21-jarige spits heeft een sterk seizoen bij Anderlecht achter de rug. In 47 wedstrijden voor de nummer drie van België in het afgelopen seizoen scoorde hij achttien keer en verzorgde hij dertien assists. Anderlecht had hem graag nog een seizoen gehuurd, maar Zirkzee lijkt geen oor te hebben naar een langer verblijf in België.

Bergwijn
‘Voor minder dan het binnenkomende bedrag voor de Franse Ivoriaan Haller van 28, wordt met de spitsen Brobbey en Zirkzee gepoogd in elk geval één en het liefst twee jonge Nederlandse jeugdinternationals te halen, waarmee de club jarenlang vooruit kan’, schrijft De Telegraaf. Daarnaast hoopt Ajax zich natuurlijk ook te versterken met Steven Bergwijn. De komst van de rappe aanvaller lijkt een kwestie van tijd. Volgens de ochtendkrant hebben Hamstra en Huntelaar ‘op hoofdlijnen’ een akkoord met de speler zelf over een vijfjarige verbintenis. De Amsterdammers zouden hun bod bij Tottenham Hotspur hebben verhoogd tot 25 miljoen euro. The Athletic meldde woensdag nog dat de Spurs daarmee akkoord zijn gegaan.

Lees ook: Ajax en Spurs akkoord over transfersom Bergwijngerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button