Amusement

Jedward bedreigd om uitspraken tegen Britse koningshuis

‘Psychopaten sturen ons doodsbedreigingen’, schrijven John en Edward Grimes woensdag op Twitter. ‘We laten ons niet intimideren door jullie bedreigingen en crimineel gedrag.’

‘Schaf de monarchie af en geef het volk echte democratie’, is de eerste tweet die Jedward na de dood van Elizabeth online zet. Daarna volgden de tweets elkaar op. ‘Niet mijn koning’, schrijft de tweeling over koning Charles.

In de dagen na het overlijden van de Britse vorstin plaatsen ze nog een paar boodschappen. Zo roept het Ierse duo op de demonstranten te steunen die in de afgelopen dagen zijn opgepakt omdat ze demonstreerden tegen de monarchie. Ook is er een boodschap aan de koningsgezinden: ‘Het Britse imperialisme was de oorzaak van de Ierse hongersnood en miljoenen doden over de hele wereld. We rouwen om hen. Met vriendelijke groet, Ierland.’

In een ander bericht verwijst Jedward naar hoe Ierland ‘historisch door de monarchie is onderdrukt’. ‘Bestudeer alsjeblieft je geschiedenis!’. De twee roepen koning Charles op zes Ierse graafschappen terug te geven aan de Ieren als hij Noord-Ierland bezoekt.

John en Edward gaan ook in op allerlei zaken in het dagelijks leven die stil komen te liggen in de periode van rouw in het Verenigd Koninkrijk. ‘Het is onmenselijk om begrafenissen te annuleren en kankerbehandelingen te verplaatsen vanwege de begrafenis van de koningin! Niemand mag als tweederangsburger worden behandeld!’. Het is de twee ook een doorn in het oog dat sommige voedselbanken gesloten zijn.

Jedward werd bekend in Ierland door een deelname aan talentenjacht The X Factor. In 2011 en 2012 deden ze mee aan het Eurovisiesongfestival. Het duo maakte vier studioalbums.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button