Amusement

Madonna bijt van zich af na kritiek op ‘onherkenbaar’ gezicht: ‘Vrouwenhaat’

Als eerste hekelt Madonna het dat de focus ligt op haar gezicht, en niet op de twee artiesten die zij kwam eren, namelijk Sam Smith en Kim Petras. ‘Veel mensen kiezen ervoor om alleen te praten over een paar close-up-foto’s van mij, gemaakt met een camera met een lange lens door een persfotograaf. Dat zou iedereens gezicht doen vervormen!’ aldus de zangeres.

Madonna voelt zich ‘opnieuw slachtoffers van leeftijdsdiscriminatie en vrouwenhaat’. ‘We leven in een wereld die weigert vrouwen ouder dan 45 jaar oud te vieren’, gaat ze door.

De zangeres heeft er een hekel aan dat ‘de wereld blijkbaar de behoefte voelt om een vrouw te straffen die wilskrachtig en avontuurlijk blijft’. ‘Ik heb me nooit verontschuldigd voor de creatieve keuzes die ik heb gemaakt, noch voor de manier waarop ik eruitzie of me kleed, en ik ga er niet aan beginnen’, gaat ze door.

In Madonna’s ogen is ze sinds de start van haar carrière ‘naar beneden gehaald’ door de media. De zangeres ziet het allemaal als een test. ‘Ik ben blij om het voortouw te nemen, zodat alle vrouwen na mij het de komende jaren makkelijker kunnen hebben. Ik kijk er naar uit om nog vele jaren grenzen te verleggen.’

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button