Amusement

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan NPO-onderzoek

Het NPO-onderzoek richt zich op de vraag welke signalen over misstanden er zijn geweest en wat er met die signalen is gebeurd. De Volkskrant meldde afgelopen vrijdag op basis van gesprekken met zeventig medewerkers van het programma dat Matthijs met regelmaat medewerkers zou hebben gekleineerd en geterroriseerd.

De NPO besteedt het onderzoek uit aan een externe partij, maar blijft wel de opdrachtgever. Dit ondanks kritiek van het Commissariaat van de Media dat dit kan leiden tot vragen over de onafhankelijkheid van het onderzoek. Dit heeft onder meer te maken met Frans Klein, directeur video van de NPO, die dinsdag voorlopig zijn taken heeft neergelegd. Frans was destijds als mediadirecteur van BNNVARA nauw betrokken bij de opnames van DWDD.

Matthijs heeft inmiddels de samenwerking met BNNVARA verbroken. De omroep heeft alle driehonderd oud-medewerkers van het programma hulp aangeboden. Medialane, het bedrijf waar Matthijs in dienst is, heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de onthullingen.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button