Zakendoen

Bitcoin herstelt iets, maar deze week wordt cruciaal voor koers » Crypto Insiders

Bitcoin (BTC) kon afgelopen nacht iets herstellen. De cruciale grens houdt dus vooralsnog stand, maar of de koers nu een trendommekeer kan maken, is maar de vraag. Het belooft in elk geval nog een spannende week te worden.

Bitcoin koers stijgt 2,6%

De bitcoin koers kelderde flink in april. Bitcoin bleef wekenlang dalen en kwam gisteren weer op $38.000 uit. De koers viel daarmee weer in het bereik van twee maanden geleden.

Toch vond bitcoin hier gisteren grip en hield de koers de hele dag boven $38.000 stand. Gisterenavond maakte bitcoin een poging omhoog, maar het bleek om een fake out te gaan en bitcoin corrigeerde onmiddellijk terug naar $38.000 en dipte zelfs even naar $37.800.

Vervolgens maakte bitcoin toch een stevige bounce. De koers kwam afgelopen nacht wat weerstand rond $38.700 tegen, maar kon daar vroeg vanochtend doorheen breken. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $39.000 uit op KuCoin en €37.000 op Bitvavo. De BTC koers staat daarmee vandaag 2,6% in de plus.

Spannende week voor bitcoin en financiële markten

Het is nog zeer onzeker of bitcoin nu dit herstel kan doorzetten, er is nog altijd weinig momentum en veel terughoudendheid. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de koers groen het weekend uitkomt, maar vervolgens weer snel terug corrigeert.

Ondertussen zien we de Amerikaanse dollar index (DXY) toch enigszins stoeien met weerstand, maar als deze uitbreekt kan dat slecht uitpakken voor bitcoin. Er is ook vrees dat aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500 later vandaag in het rood openen. Zij hadden in april de slechtste maand sinds 2008. De shanghai stock exchange opende daarentegen in het groen vanochtend.

Gezien het bloedbad op de aandelenmarkten, houdt bitcoin eigenlijk nog redelijk goed stand. Zien we dan mogelijk voorzichtig de eerste tekenen van een ontkoppeling tussen bitcoin en deze aandelenmarkten?

Deze week zijn alle ogen weer gericht op de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC). Wat zal de Federal Reserve beslissen omtrent de rentetarieven en hoe hevig zullen de financiele markten reageren op deze beslissing? Is de angst mogelijk al ingeprijsd? De volgende FOMC meeting vindt op 3 en 4 mei plaats.

Bitcoin bulls vs bears

Ook als bitcoin zijn herstel gelijk doorzet, dan moet de koers door flink wat weerstand breken rond $39.600, $40.000, $40.700 en $43.000. Het is nog altijd mogelijk dat bitcoin rond een van deze weerstandsniveaus wordt afgewezen en dan vervolgens toch nog dieper zakt. Veel analisten zijn nog altijd verdeeld of de bulls of bears het voortouw zullen nemen.

De volgende twee analisten melden dat inmiddels ook het vertrouwen onder de lange termijn houders nu op een gevoelig punt ligt. Blijft deze groep nog altijd zijn BTC stevig vasthouden of besluiten ze toch te capituleren?

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button