Nederland

Frans baron van Verschuer (64) overleden na val van een ladder bij zijn landhuis | West Betuwe

UPDATEFrans baron van Verschuer is overleden. De familie Van Verschuer bestiert al eeuwen landgoed en Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. De baron is 64 jaar oud geworden. 

Van Verschuer raakte afgelopen zondag ernstig gewond na een val van zijn ladder, meldt het landgoed op hun Facebookpagina. Maandag bezweek hij aan zijn verwondingen. Hij is in het bijzijn van zijn familie gestorven. De baron, voluit Frans Jacob Albert baron van Verschuer, werd op 11 november 1957 geboren in Beesd en volgde een landbouwopleiding in Engeland.

Hij werkte sinds 1982 op het landgoed en was gehuwd met Nathalie barones van Verschuer-des Tombe. Het echtpaar heeft drie kinderen, een zoon en twee dochters.

Geschiedenis gaat terug tot 1129

De geschiedenis van het circa 1000 hectare grote landgoed gaat terug tot 1129. Toen werd een Norbertijner abdij gesticht op de plek waar nu Huis Mariënwaerdt staat. De Heerlijkheid omvat drie landhuizen, 17 boerderijen, 27 rijksmonumenten, horeca, een landgoedwinkel en bossen, boomgaarden en weilanden. 

Op het landgoed werken ruim 150 medewerkers. Mariënwaerdt is sinds 1734 in handen van de Van Verschuers. De baron was de negende generatie van de beheerdersfamilie.

Serie over Mariënwaerdt

Vorig jaar nog was bij Omroep MAX de serie In het hart van ons landgoed te zien. Die gaf een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken bij de baron en barones, hun kinderen en verdere familieleden.

In 2014 overleed de vader van de baron, Otto van Verschuer: in 2016 overleed zijn moeder Catharina van Verschuer-van Sminia.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button