Gezondheid

Angstsfeer DWDD werd volgens oud-VARA-redacteur al lang geleden aangekaart

Tijdens een uitzending van De Nieuws BV deed Kee een boekje open over de situatie in de tijd dat hij nog bij Pauw & Witteman werkte. De redacties van de twee programma’s zaten naast elkaar in de studio in Amsterdam. “Mensen bij DWDD haakten af of knapten af en kwamen dan bij ons”, zegt Kee.

Volgens Kee zijn toen door de eindredactie van Pauw & Witteman vragen gesteld in het eindredactioneel overleg, omdat er wel heel veel mensen afhaakten bij DWDD. “Dat zei wel iets over de werksfeer.”

‘Verhitte veldslagen’

Er heerste een ‘sfeer van concurrentie’ tussen de twee redacties, zegt Kee. Er vonden volgens hem ‘verhitte veldslagen’ plaats om gasten. “De verhoudingen waren vrij scherp.”

Wanneer het overleg precies heeft plaatsgevonden, is niet duidelijk. Maar het moet voor mei 2014 zijn geweest, aangezien Pauw & Witteman toen stopte.

Vorige week kwam de Volkskrant naar buiten met een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij DWDD. Oud-medewerkers van het programma spraken onder andere van woede-uitbarstingen van presentator Matthijs van Nieuwkerk.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button