Gezondheid

Lasagne van zalm en prei en een frisse groene salsa verde met sla

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2: Verwarm voor de bechamelsaus in een steelpan de roomboter met 3 eetlepels olijfolie.

Stap 3: Voeg als de boter gesmolten is het meel toe en bak op laag vuur al roerend 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Voeg wanneer het meel begint te kleuren, al roerend met een garde, in delen de bouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. 

Stap 5: Snijd de prei in halve ringen.

Stap 6: Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en sudder hierin de prei met de mosterd circa 10 minuten tot de prei zacht is.

Stap 7: Verdeel een dunne laag bechamelsaus over de ovenschaal en bedek de bodem met lasagnebladen.

Stap 8: Snijd de zalm overlangs in lange plakken en verwijder het vel met een mes.

Stap 9: Maak lagen van de bechamel, lasagnebladen, zalm en tomatenblokjes. Eindig met bechamelsaus.

Stap 10: Verdeel de helft van de prei hierover met nog wat bechamelsaus.

Stap 11: Bedek met lasagnebladen, verdeel de overige tomaat en prei erover.

Stap 12: Dek af met lasagnebladen en de laatste bechamelsaus. Bestrooi met broodkruim en beleg met klontjes boter.

Stap 13: Bak circa 15 minuten in de oven en serveer op een bord.

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de tuinbonen volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel koud en dubbeldop de helft (pel niet alleen de peul, maar haal ook het vliesje weg).

Stap 2: Snijd de kruiden fijn en hak de kappertjes fijn. Pel en rasp de knoflook.

Stap 3: Meng de kruiden met de kappertjes, knoflook, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Snijd de sla doormidden en leg op de borden.

Stap 5: Meng de tuinbonen en olijven en schep het over de sla heen.

Stap 6: Lepel de salsa verde eroverheen.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button