Sport

Max Verstappen weer beter dan Leclerc, pakt in Miami derde zege

Verstappen moest vanaf de tweede startrij beginnen in Miami. Maar na de start ging de Nederlander direct Carlos Sainz voorbij en had hij alleen de Ferrari van Charles Leclerc nog voor zich.

Safety car na crash

Maar Verstappen was in topvorm en in de negende ronde ging hij voorbij de koploper in de stand om het wereldkampioenschap. De Red Bull-auto van Verstappen liep vervolgens verder uit op zijn grootste concurrent.

In de 40ste ronde (van de in totaal 57) was er een crash van Lando Norris waardoor de safety car het circuit op kwam. Dat gaf Leclerc een nieuwe kans om Verstappen bij te halen, en hij kwam dichtbij maar de Nederlander liet zich niet inhalen. Verstappen had ook nog eens de snelste ronde wat hem een extra puntje oplevert.

De regerend wereldkampioen reed onbedreigd naar de finish en loopt daarmee weer flink in op Leclerc die als tweede eindigde. Zijn teamgenoot Sainz maakte het podium compleet. De tweede Red Bull-rijder, Sergio Perez, eindigde als vierde. Mercedes-rijder Lewis Hamilton kwam niet verder dan plek 6.

Het was voor het eerst dat de GP in Miami werd gehouden en het was de vijfde race van dit seizoen. Verstappen heeft er nu drie gewonnen en Leclerc twee, maar de man uit Monaco staat nog wel eerste in de tussenstand voor het wereldkampioenschap. 

Stand om wereldkampioenschap:

1. Charles Leclerc 104 punten (+18)
2. Max Verstappen 85 punten (+26)
3. Sergio Pérez  66 punten (+12)
4. George Russell 59 punten (+10)
5. Carlos Sainz 53 punten (+15)
6. Lewis Hamilton 36 punten (+8)
7. Lando Norris 35 punten
8. Valtteri Bottas 30 punten (+6)
9. Esteban Ocon 22 punten (+2)
10. Kevin Magnussen 15 punten

Verstappen had ‘zware race’ liever gecontroleerd uitgereden

Max Verstappen had de ‘zware race’ in Miami liever gecontroleerd uitgereden, liet hij na afloop aan Viaplay weten. “Deze was heel mooi, maar het was wel heel zwaar. Al na vijftien rondjes begonnen ze te tellen. Het was supermooi, maar de safetycar hielp niet. Anders had ik de race gecontroleerd uit kunnen rijden. Nu was het wel spannend voor iedereen”, zei Verstappen.

“Het was moeilijk om heel constant te zijn, omdat het heel zwaar was. Daardoor kon je niet te veel pushen en was ik een beetje aan het aftasten. Ik had het een beetje lastig na de safetycar, maar toen de banden warm waren, ging het goed”, zei de regerend wereldkampioen. 

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button