Nederland

Brigadegeneraal op UvA met eieren bekogeld: student opgepakt

Dat bevestigt een woordvoerder van de UvA na een bericht van De Telegraaf. De politie heeft de eiergooier aangehouden.

Geraakt

Ducheine, die ook bijzonder hoogleraar Cyber Warfare is op de UvA, sprak een groep studenten toe bij een zogeheten ‘toplunch’. Zo’n lunch wordt georganiseerd om rechtenstudenten voor te bereiden op hun carrière.

Volgens een woordvoerder van de universiteit is de verdachte een student van de UvA. Hij liep de zaal binnen waar de lunch was, gooide eieren en wist  Ducheine ook een aantal keer te raken op zijn uniform. “De beveiliging kwam erbij en uiteindelijk is de politie gekomen en is de man aangehouden”, zegt een woordvoerder.

Waarom de student met eieren gooide is onbekend. Tijdens het gooien was de student stil. “Hij heeft niks gezegd of geschreeuwd”, zegt de woordvoerder. Tegen zijn aanhouding probeerde de verdachte zich te verzetten. De universiteit doet geen uitspraken over eventuele extra beveiligingsmaatregelen.

Ducheine, die al bijna 20 jaar als docent op de UvA werkzaam is, laat in De Telegraaf weten dat hij aangifte gaat doen. “Als ik dat niet doe, dan kan er niets mee worden gedaan. En laat ik even duidelijk zijn. Dit gedrag kan echt niet door de beugel.”

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button