Nederland

Celstraf voor Luxemburgse agent die Nederlandse automobilist doodschoot

Dat melden Luxemburgse media. De 51-jarige Nederlander, die in Duitsland woonde, reed slingerend in Luxemburg-Stad toen agenten hem zagen. Ze maanden hem te stoppen, maar dat deed hij niet. Hij reed plotseling in de richting van de agenten.

Een jonge agent, die pas een paar maanden bij de politie in dienst was, schoot tot drie keer toe op de auto. Volgens de politie is het hoogst ongebruikelijk dat agenten op een auto schieten.

De Nederlander werd geraakt in zijn borst en schouder en de auto waarin hij zat, kwam tegen een een boom tot stilstand. De man, die vaker verkeersovertredingen begaan had, overleed ter plaatse. De agent nam na het incident ontslag.

De openbaar aanklager had 30 jaar cel geëist tegen die oud-agent, die door justitie wordt omschreven als ‘een gevaarlijke man met een obsessie voor wapens’. De aanklager sprak van ‘een executie’. Uit onderzoeksrapporten is gebleken dat de jonge agent ‘sadistische neigingen’ heeft. 

Zelfverdediging

De advocaat stelt dat de oud-agent onschuldig is: hij zou uit zelfverdediging hebben geschoten. Hij gaat in hoger beroep.

De rechtbank ging deels mee in het verhaal van de oud-agent en zijn advocaat, maar legde hem toch een celstraf op. Daarnaast moet hij bijna 30.000 euro aan boetes en schadevergoedingen betalen. 

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button