Nederland

Inzameling voor begrafenis en revalidatie slachtoffers Zwijndrecht: ‘Leed is enorm’

De vermoedelijke schutter is de 49-jarige Minh Nghia Vuong, alias Lucky. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding. Deze ooggetuige zag de schietpartij zaterdag gebeuren:

“De schietpartij kan eenieder niet zijn ontgaan”, schrijven familieleden bij de crowdfundingsactie. “Het is immers breed uitgemeten in de media dat de ex van Anneke hen heeft beschoten op klaarlichte dag bij de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht.”

Begrafenis en revalidatie

Er wordt gestreefd naar een bedrag van 50.000 euro. “Daarmee willen we de drie zussen helpen om de begrafenis van hun moeder te bekostigen en bij te dragen aan de toekomstige revalidatiekosten van Anneke.”

De familie schrijft te hopen dat meer leed de familie wordt bespaard ‘en dat Anneke de brute en wrede aanslag zal overleven’.

Een woordvoerder van Namens de Familie, de organisatie die het contact onderhoudt met de media, bevestigt de authenticiteit van de inzamelingsactie. Die is niet opgezet door de zussen van Anneke, maar door familieleden in de kring daaromheen. Bij het moment van publicatie van dit artikel stond de teller op ruim 7600 euro.

De zaak kwam gisteravond langs in het tv-programma Opsporing Verzocht. Naar aanleiding daarvan kreeg de politie ongeveer 35 tips binnen. In het programma werd bekendgemaakt dat de 49-jarige Ming Nghia Vuong verdacht wordt van moord en poging tot moord.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button