Nederland

Laagste aantal coronabesmettingen in drie maanden, ook ziekenhuiscijfers laag

De meeste positieve tests werden de afgelopen dag gedaan in Den Haag. Daar werd bij 44 inwoners het virus aangetroffen. Daarna komt Amsterdam, met 36 positieve tests. Dat is het laagste aantal in de hoofdstad sinds 28 juni 2021. Daarna volgen Utrecht (32), Rotterdam (24) en Nijmegen (13). 

Nul besmettingen

Er zijn ook heel wat gemeenten waar niemand positief testte: 127. Daaronder zijn de gebruikelijke plaatsen als Schiermonnikoog en Vlieland, maar ook grotere gemeenten als Helmond, Roosendaal, Harderwijk en Kerkrade. In 78 gemeenten, waaronder Breda, Haarlemmermeer en Emmen, werd maar één persoon positief getest.

Ook als we kijken naar de afgelopen week, is een duidelijke afname te zien. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 9463 nieuwe gevallen, ruim 20 procent minder dan de week ervoor. 

Alleen GGD-testen

De cijfers beslaan niet alle besmettingen, omdat het RIVM alleen uitslagen van coronatests op GGD-locaties kan tellen. Zelftests worden dus niet meegerekend. Maar er zijn ook andere signalen dat het aantal besmettingen snel afneemt. Zo voerden de GGD’en vorige week in totaal 11.881 coronatesten uit, het laagste aantal sinds eind mei. 

En ook in de ziekenhuizen is het aantal coronapatiënten aan het dalen. Daar liggen momenteel 617 mensen met het coronavirus, het laagste aantal sinds 24 juni. De afgelopen tijd bleef dat aantal redelijk stabiel, net onder de 700, maar sinds eind vorige week zien ze ook daar het aantal patiënten afnemen. 

In de afgelopen dag zijn 70 positief geteste mensen nieuw in een ziekenhuis opgenomen. Dat is het laagste aantal sinds 16 juni. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die vanwege hun coronaklachten zijn opgenomen in een ziekenhuis en mensen die andere klachten hadden en toevallig ook besmet bleken.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button