Nederland

Lubachs satirische filmpje over referenda Oekraïne al miljoenen keren bekeken

Het filmpje heeft zeker ook Russische kijkers bereikt, vooral dankzij een bericht op Twitter van RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens. Het item is in het bericht van Koens alleen al 1,1 miljoen keer bekeken.

Aansluiting bij Nederland

Lubach bepleit in zijn filmpje dat er ook een referendum wordt gehouden over aansluiting van Rusland bij Nederland, vanwege de lange historische banden tussen de twee landen.

Bekijk hier het filmpje:

“Onze koning Willem IV is ook jullie koning”, claimt het filmpje. “Want in 1816 trouwde Anna Paulowna, de dochter van tsaar Paul I, met Willem II, de voorouder van Willem IV.” Hierna wordt de foto getoond van Willem-Alexander en Máxima die in 2014, tijdens de Winterspelen in Sotsji, een biertje dronken met president Poetin.

Wonen in Voorschoten

Ook voert Lubach in zijn filmpje als argument aan dat Maria, de dochter van Poetin, lange tijd in Voorschoten woonde. “Want geloof me, daar woon je niet voor je lol, maar wel voor je echte moederland!” 

Het succes van het satirische item valt ook op in het buitenland; Belgische media berichtten er al over.

‘America First’

Het referendumfilmpje is het grootste onlinesucces van Lubach sinds hij begon met De Avondshow, bevestigt producent Human Factor TV.

In het verleden had Lubach, die toen nog het programma Zondag met Lubach maakte, een grote hit met het America First, Netherlands Second-filmpje. Deze werd zelfs tientallen miljoenen keren bekeken:

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button