Nederland

Mallorca-verdachte Mees T. weer vast na schenden voorwaarden

T. kwam in januari op vrije voeten. Nadien gebruikte hij onder meer drugs en ging hij afgelopen zomer tegen het advies van de reclassering in met vrienden op vakantie.

De rechtbank is vandaag begonnen aan de inhoudelijke behandeling van de zaak, die vooral draait om de doodslag van de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen. Hij werd vorig jaar samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie op de boulevard van badplaats El Arenal.

In totaal staan negen verdachten terecht. De andere verdachten blijven op vrije voeten tot de uitspraak, die is gepland op 18 november.

Wat is er ook alweer gebeurd?

Op 14 juli 2021 waren er meerdere incidenten in de plaats El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Meerdere mensen raakten gewond bij een vechtpartij in het café De Zaak. Bij die vechtpartij kwam een slachtoffer op de grond terecht, waarna er tegen hem is aangeschopt. Het Openbaar Ministerie beschouwt dit als een poging tot doodslag of als een poging tot zware mishandeling en houdt daar zes verdachten voor verantwoordelijk.

Bij een tweede incident op de boulevard, bij café De Bierexpress, werd de 27-jarige Carlo Heuvelman dusdanig mishandeld dat hij enkele dagen later kwam te overlijden. Een ooggetuige vertelde aan RTL Nieuws dat het heel snel ging. “Hij werd uit het niets neergeslagen.” Het OM verdenkt drie Hilversummers van doodslag. Het gaat om Sanil B. (20), Mees T. (19) en Hein B. (19).

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button