Nederland

Ontsnapte tbs’er kreeg mogelijk hulp: drie mensen aangehouden

De 31-jarige tbs’er ontsnapte woensdag tijdens een begeleid verlof toen hij in winkelcentrum in Nijmegen liep. Hij ging er rond 11.00 uur vandoor en rende samen met een handlanger in de richting van een parkeerplaats, waar ze vermoedelijk in een auto zijn gestapt.

Spoor

De politie zegt niet te weten welke richting de vluchtauto opreed. Ook is niet duidelijk hoe de politie op het spoor van de drie is gekomen en wat hun rol zou zijn geweest. Wel is bekend dat de ontsnapte tbs’er later werd aangehouden in Bergschenhoek, de plek waar de drie verdachten vandaan komen.

Hij wordt ervan verdacht eerder die middag in Soest een 27-jarige vrouw te hebben neergestoken in haar woning. Later werd duidelijk dat dat zijn partner of ex-partner was. Enkele uren later hield een speciaal politieteam de ontsnapte tbs’er aan in Bergschenhoek. Hij wordt verdacht van poging tot moord of doodslag.

De man zat sinds 2018 vast in de Nijmeegse Pompekliniek voor doodslag. Hij bracht een vrouw in Rotterdam om het leven en kreeg daarvoor acht jaar cel en tbs opgelegd.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button