Nederland

Spaanse chauffeur truckdrama Nieuw-Beijerland had sporen cocaïne in zijn bloed

Bij het truckdrama kwamen zeven mensen om het leven, onder wie een ongeboren kind.

Ook zat er een omzettingsproduct in het bloed van de verdachte. De vraag of er sprake is geweest van een epileptische aanval bij de verdachte is op dit moment nog onderwerp van onderzoek, meldt het hof.

Internationaal arrestatiebevel

Mocht de chauffeur zich niet aan de bijzondere voorwaarden houden, die onder andere behelzen dat hij aan alles rond deze zaak moet meewerken en moet verschijnen op de inhoudelijke zitting van zijn strafzaak, dan volgt er een internationaal arrestatiebevel tegen hem.

Een van die voorwaarden is ook dat de man geen enkel gemotoriseerd of elektrisch voertuig zal besturen, oordeelt het hof in dit hoger beroep. Dat was aangevraagd door het Openbaar Ministerie, dat het niet eens was met de opheffing van de voorlopige hechtenis van de man. 

Het hof gaf het OM gelijk, maar vond dat de persoonlijke omstandigheden van de chauffeur zwaarder wegen dan het strafvorderlijke belang om hem in hechtenis te nemen. Daarom hoeft hij voorlopig niet de cel in.

Zelf slachtoffer

De 45-jarige vrachtwagenchauffeur had eerder deze maand in de Spaanse media laten weten dat hij ten tijde van het ongeluk een epileptische aanval had. Hij zegt zich daardoor niks meer te kunnen herinneren van wat er is gebeurd.

De man zei in het interview met El Español zichzelf juist ook als slachtoffer te zien. Hij had zelf ook om kunnen komen bij het ongeval, stelt hij.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button