Nederland

Vader (42) en zoon (14) opgepakt op Schiphol voor overlast aan boord vliegtuig

In samenwerking met

NH Nieuws

NOS Nieuws

Op Schiphol zijn een 42-jarige man en zijn 14-jarige zoon aangehouden omdat zij overlast veroorzaakten aan boord van een vlucht naar Kos.

Het vliegtuig stond op het punt om te vertrekken toen de gezagvoerder vanwege de overlast aan boord besloot de twee niet meer mee te laten vliegen en de marechaussee in te schakelen. Op dat moment was het vliegtuig al van de gate afgekoppeld.

“We zijn naar het vliegtuig gegaan en we merkten meteen dat de twee erg aanwezig waren. Het was vooral de 14-jarige jongen die zich agressief gedroeg”, vertelt een woordvoerder van de marechaussee aan NH Nieuws.

Sterke alcohollucht

Bij de vader roken de marechaussees een sterke alcohollucht. Beiden stelden zich dreigend op en scholden het personeel van het vliegtuig uit. “Bij de aanhouding werkten ze ook niet mee, dus we moesten geweld gebruiken.”

Uiteindelijk zijn de twee onder dwang het vliegtuig uit geleid. Het is niet duidelijk waar vader en zoon vandaan komen. Door het incident liep de vlucht van reisorganisatie Corendon volgens NH Nieuws meer dan een uur vertraging op.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button