Nederland

Zoetermeer sluit brug over A12: mogelijk instortingsgevaar

Uit onderzoek is gebleken dat de de overdekte Nelson Mandelabrug te zwaar is voor de ondersteuning. Eerder zijn al scheuren gevonden in het beton. Of sprake is van acuut instortingsgevaar, is nog niet te zeggen. Rijkswaterstaat onderzoekt hoe onveilig de situatie precies is. De gemeente hoopt dat binnen een week meer duidelijk is.

A12 en treinverkeer

In het ergste geval kan volgens de gemeente besloten worden dat al het verkeer onder de brug moet worden stilgelegd. Naast het reguliere spoor en de A12, gaat ook de Randstadrail onder de brug door.

De brug is belangrijk voor fietsers en voetgangers in Zoetermeer, niet alleen om op het station te komen, maar ook om de de snelweg over te steken. De komende dagen worden pendelbussen ingezet om voetgangers van de ene kant van de brug naar de andere kant te brengen. Fietsers wordt geadviseerd om te rijden. Treinreizigers moeten voorlopig gebruikmaken van station Zoetermeer Oost.

De Nelson Mandelabrug is begin jaren negentig in gebruik genomen. Hij werd onder meer gebouwd vanwege de tuinbouwtentoonstelling Floriade, die in 1992 in Zoetermeer werd gehouden. In 2026 staat groot onderhoud van de brug gepland.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button