Wereld

PSV opent in Monaco jacht op felbegeerd ticket hoofdtoernooi CL

Na de knappe zege op Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal opent PSV dinsdagavond tijdens de uitwedstrijd tegen AS Monaco de jacht op een felbegeerd ticket voor de groepsfase van de Champions League. Trainer Ruud van Nistelrooij kijkt uit naar de ontmoeting met de nummer 3 van het afgelopen seizoen van Frankrijk. “Maar ik denk ook dat we geen zwaardere tegenstander hadden kunnen loten”, zei hij. “We moeten vol aan de bak.”

PSV speelde vier jaar geleden voor het laatst in de groepsfase van de Champions League. Ajax was de laatste jaren wel steeds actief in de lucratieve koningsklasse van het Europese clubvoetbal. Mede door de inkomsten van de Champions League heeft de club uit de hoofdstad inmiddels veel meer te besteden dan de concurrent uit Eindhoven.

Deelname aan de Champions League is al snel goed voor 40 miljoen euro. Dat bedrag kan snel oplopen. Ajax strandde afgelopen seizoen in de achtste finales maar hield toch ruim 70 miljoen euro over aan acht duels op het hoogste Europese niveau. Lisandro Martínez was ook nooit voor maximaal 67 miljoen euro naar Manchester United vertrokken als hij niet goed voor Ajax in de Champions League had gespeeld.

De nieuwe trainer Van Nistelrooij wil niets liever dan met PSV de groepsfase van de Champions League bereiken. Daarvoor volstaat niet alleen een goed resultaat in twee ontmoetingen met AS Monaco. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de play-offs voor een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

De zege op Ajax van zaterdag in Amsterdam (5-3) is goed voor het zelfvertrouwen van de spelers van PSV geweest. Van Nistelrooij was trots maar ook kritisch op zijn ploeg. “Drie tegentreffers is eigenlijk te veel”, zei hij.

Trainer Philippe Clement van AS Monaco heeft de wedstrijd van PSV tegen Ajax goed bekeken. “Vijf keer scoren in Amsterdam is erg knap”, zei de trainer die ook de beschikking heeft over oud-speler Myron Boadu van AZ. “We wisten al dat PSV een heel sterke ploeg heeft. Maar ook wij willen naar de groepsfase van de Champions League. En natuurlijk zien we kansen.”

Clement weet nog niet of hij zijn beste verdediger Benoît Badiashile en aanvaller Sofiane Diop kan opstellen. “Ik hoop van wel, maar we moeten even kijken hoe ze op onze laatste training voor het duel met PSV reageren.”

ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button