Sport

Dessers bevestigt naderende transfer naar Cremonese

Cyriel Dessers staat op het punt om de Serie A in te gaan. De spits van de Belgische club Racing Genk, die vorig seizoen als huurling voor Feyenoord speelde, bevestigde na de gewonnen competitiewedstrijd tegen KAS Eupen (4-2) dat zijn transfer naar Cremonese bijna rond is.

“Ik heb altijd gedroomd van voetballen in een topcompetitie en die droom komt nu dichtbij”, zei Dessers, die tegen Eupen in de 69e minuut werd gewisseld. Hij nam na de wedstrijd uitgebreid de tijd om de fans van Genk te bedanken. “Of dit een afscheid was? Misschien wel een beetje, ja. De kans zit erin dat ik naar Italië ga, dat kan ik wel zeggen. Als ik in Genk zou blijven, zou ik misschien kunnen meedoen voor de topscorerstitel, maar ik ben toe aan iets nieuws. Ik heb in België en Nederland gevoetbald en daar alle stadions en ploegen wel gezien. Zondag wordt een belangrijke dag, dan moeten de clubs eruit komen.”

Dessers (27) had in de eerste twee competitiewedstrijden drie doelpunten gemaakt voor Genk. Tegen Eupen kwam de geboren Belg niet tot scoren.

Vorig seizoen maakte de Nigeriaanse international negen doelpunten in de Eredivisie voor Feyenoord. Dessers werd met tien goals de topscorer van de Conference League, waarin Feyenoord de finale haalde. De Rotterdammers konden Dessers deze zomer voor 4 miljoen euro overnemen van Genk, maar die optie werd niet gelicht. De financiële eisen van de spits zouden te hoog zijn geweest voor Feyenoord.

Dessers speelde eerder voor NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo. Cremonese promoveerde afgelopen seizoen naar de hoogste klasse in Italië, de Serie A.

ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button