Sport

FC Utrecht schakelt AZ na verlenging uit in bekertoernooi

Hoewel AZ de beste kansen had, kwam FC Utrecht op voorsprong. De opgekomen verdediger Nick Viergever verraste doelman Mathew Ryan in de 58e minuut met een lob, die misschien wel als voorzet was bedoeld. Kort na zijn doeltreffende actie viel Viergever geblesseerd uit.

Kansen AZ voor rust

Voor rust had AZ meerdere mogelijkheden gekregen om op voorsprong te komen. De beste was voor Sven Mijnans, die in de basis stond bij AZ. De van Sparta Rotterdam overgekomen speler debuteerde het afgelopen weekeinde al als invaller in de competitiewedstrijd tegen Volendam (1-1). De nieuweling schoot in de rebound echter over, nadat Vasilis Barkas in het Utrechtse doel een schot van Tijjani Reijnders niet onder controle had gekregen. Bij pogingen van Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson greep Barkas wel goed in.

Vervolgens kwamen de minuten van Karlsson. In de 86e minuut miste hij een strafschop, amper een minuut later schoot hij fraai raak na een voorzet van Jens Odgaard. In de verlenging zette Naoki Maeda FC Utrecht opnieuw op voorsprong. De Japanner rondde beheerst af, na een fraaie pas van Sean Klaiber.

Doelman bekogeld

AZ en FC Utrecht speelden anderhalve week geleden in de competitie ook al tegen elkaar. Toen eindigde het duel in 5-5.

Het duel werd kort voor tijd heel even stilgelegd omdat de Utrechtse doelman Barkas vanaf de tribunes werd bekogeld met voorwerpen. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte om stil te staan bij de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button