Sport

Hazard start als aanvoerder van België tegen Canada op WK

Aanvaller Eden Hazard begint woensdag als aanvoerder van België aan het eerste groepsduel met Canada op het WK. “Eden is onze aanvoerder”, zei bondscoach Roberto Martínez op een afsluitende persconferentie over de buitenspeler van Real Madrid. “Hij heeft het de laatste twee jaar lastig bij zijn club, maar bij de nationale ploeg is zijn situatie compleet anders. Met hem erbij zijn we sterker. Hij heeft ervaring en talent. Dat is hij niet verloren.”

Veel Belgen hebben hun verwachtingspatroon over de nationale ploeg enigszins bijgesteld. De Rode Duivels verloren twee maanden geleden van het Nederlands elftal in de Nations League (1-0) en afgelopen vrijdag was Egypte te sterk in een oefenduel (1-2).

Voor Martínez was de laatste test voor het WK juist leerzaam. “We hebben er veel informatie uit gehaald”, zei hij over de vriendschappelijke wedstrijd tegen Egypte. “Ik denk dat we er net zoveel van hebben geleerd als tijdens drie dagen trainen. We missen tegen Canada alleen Romelu Lukaku. Hij is nog geblesseerd. Ik weet niet of hij het tweede of derde groepsduels wel haalt”, doelde de bondscoach op de ontmoetingen met Marokko en Kroatië.

ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button