Sport

Internationals Depay en De Jong hebben allebei hamstringblessure

Oranje-internationals Frenkie de Jong en Memphis Depay hebben allebei een hamstringblessure opgelopen in de interland met Polen vorige week. Hun club FC Barcelona meldt dat de spelers maandag zijn onderzocht door de medische staf.

Bij de De Jong is sprake van een verrekking in een van de spieren in zijn linkerdijbeen. Depay heeft ook last van zijn linkerdijbeen, maar van een andere spier. Barcelona zegt niets over hoe lang de middenvelder en de aanvaller zijn uitgeschakeld. “Het verloop van hun herstel bepaalt wanneer ze hun rentree kunnen maken”, aldus de Catalaanse club op zijn website.

Het Nederlands elftal won in de Nations League met 2-0 van Polen, maar De Jong en Depay haalden het einde van de wedstrijd niet. De Jong bleef in de rust uit voorzorg in de kleedkamer achter, Depay werd een kwartier voor tijd gewisseld. Ze deden vanwege hun blessure al niet meer mee afgelopen zondag tegen België (1-0).

Bondscoach Louis van Gaal zei een dag voor het duel met België dat de twee internationals in principe zeker zijn van een plek in de selectie voor het WK in Qatar, dat op 20 november begint. “Ze hebben zoveel voor ons betekend in de kwalificatie en ook weer in de Nations League. Ik hoop dat ze fit zijn voor het WK. Want ik heb wel tegen ze gezegd: als je niet fit bent, ga je niet mee. We zijn geen revalidatiecentrum.”

ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button