Sport

Invaller Seymor kopt Excelsior in blessuretijd naar zege

Excelsior heeft na drie nederlagen op rij weer een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen diep in blessuretijd met 2-1 van FC Emmen, dat net als Excelsior vorig seizoen nog in de eerste divisie speelde. Invaller Serano Seymor kopte in de 95e minuut raak uit een hoekschop.

FC Emmen kon nog niet beschikken over Jeroen Veldmate. De aanvoerder liep vorige week tegen AZ een enkelblessure op en was daarvan nog niet hersteld. Julius Dirksen maakte als zijn vervanger zijn debuut als basisspeler voor FC Emmen.

Excelsior leek in de 29e minuut op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Couhaib Driouech werd afgekeurd wegens buitenspel. Emmen had op slag van rust meer succes. Na een schot van Jari Vlak stompte doelman Stijn van Gassel de bal voor de voeten van Ole Romeny. De aanvaller maakte zijn derde doelpunt dit seizoen.

De thuisploeg drong na rust aan. Kenzo Goudmijn raakte na een uur spelen de paal. Direct daarna was het wel raak. De mee opgekomen verdediger Nathan Tjoe-a-on schoot van buiten het strafschopgebied met zijn linkervoet hard en laag raak.

Excelsior ging in het vervolg op zoek naar de winnende treffer, maar Emmen hield lange tijd stand. Uit een corner sloeg de ploeg van coach Marinus Dijkhuizen toch nog toe.

Excelsior heeft na zes duels 9 punten en FC Emmen staat op 4 punten.

ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button