Sport

KNVB verwacht ruim 30.000 fans in ArenA bij tweede WK-duel Oranje

De KNVB verwacht vrijdag zo’n 30.000 bezoekers in de Johan Cruijff ArenA tijdens de tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. De gewonnen openingswedstrijd tegen Senegal (2-0) heeft niet geleid tot een grote toename van de vraag naar kaartjes voor het zogeheten ‘Huis van Oranje’. Het duel met Ecuador, dat om 17.00 uur begint, wordt live uitgezonden op grote schermen in het Amsterdamse stadion.

De ArenA biedt plaats aan 55.000 bezoekers, maar naar verwachting blijft een aanzienlijk deel van het stadion leeg. De KNVB heeft in de kaartverkoop “geen significante toename” gezien na de geslaagde start van het WK voor Oranje. Het Nederlands elftal versloeg Senegal maandag met 2-0.

Die wedstrijd werd uitgezonden in AFAS Live in Amsterdam, waar zo’n 4000 genodigden zaten. De sportverslaggevers Evert ten Napel en Jack van Gelder verzorgden in de evenementenhal het commentaar bij de wedstrijd. De duels met Ecuador en Qatar (dinsdag) zijn te zien op grote schermen in de Johan Cruijff ArenA. Artiesten als Flemming, Emma Heesters, Ronnie Flex, Lucas & Steve, Willeke Alberti en Xander de Buisonjé zorgen voor de muzikale omlijsting met optredens voor en na de wedstrijden en tijdens de rust.

Als het Nederlands elftal de knock-outfase van het WK bereikt, wordt de ArenA wederom opengesteld voor het publiek en krijgt het Huis van Oranje een vervolg.

In Qatar zitten bij de wedstrijden van Oranje zo’n 3000 Nederlanders in de stadions. Zij hebben kaartjes gekocht voor het WK.

Bron: ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Appstore

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button