Sport

Leipzig blijft kansrijk na overwinning op Real Madrid

Daardoor houdt Leipzig de kans om zich na Real Madrid voor de volgende fase te plaatsen in eigen hand. Sjachtar Donetsk, dat gelijkspeelde bij Celtic 1-1, is echter ook nog niet uitgeschakeld.

Joško Gvardiol zette Leipzig na ongeveer een kwartier op voorsprong. De Kroaat scoorde in de rebound, nadat doelman Thibaut Courtois eerst nog redde bij een inzet van André Silva. Enkele minuten later al zorgde Christopher Nkunku voor de 2-0. Hij kreeg de bal met enig fortuin, maar schoot vervolgens hard en hoog raak, onhoudbaar voor Courtois.

Vlak voor rust maakte Vinícius Júnior 2-1. Hij scoorde met het hoofd zo ongeveer vanaf de stip na voorbereidend werk van Marco Asensio. In de slotfase zorgde Timo Werner, na een ziekte weer fit genoeg om in te vallen, voor de 3-1. Daarna benutte Rodrygo nog een strafschop, 3-2.

Topschutter Karim Benzema en de middenvelders Luka Modric en Federico Valverde ontbraken bij Real Madrid.

Georgios Giakoumakis, oud-topschutter van VVV-Venlo, zette Celtic in de 34e minuut op voorsprong tegen Sjachtar Donetsk. Hij kon na een ‘kluts’ van dichtbij inschieten. Na bijna een uur maakte Mikhailo Moedrik gelijk voor de Oekraïners.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button