Sport

Oranje protesteert niet tegen FIFA: ‘Punt achter alle politieke kwesties gezet’

“We hebben een punt achter alle politieke kwesties gezet nadat we vorige week arbeidsmigranten op onze training hebben uitgenodigd”, zei bondscoach Louis van Gaal. “We willen ook niet het doel dat we voor ogen hebben om wereldkampioen te worden laten verpesten door acties van de FIFA of welke organisatie dan ook.”

Hand voor hun mond

De spelers van het Duitse elftal demonstreerden woensdag vlak voor het duel met Japan wel tegen de beslissing van de FIFA om een gele kaart te geven aan spelers die de veelbesproken band zouden dragen. De Duitsers hielden demonstratief een hand voor hun mond bij het maken van de elftalfoto. De Duitse ploeg wilde hiermee een signaal afgeven aan de FIFA, dat hun mond werd gesnoerd door het ‘verbod’ op de OneLove-aanvoerdersband.

De captains van Nederland, Duitsland, Engeland, Wales, België, Zwitserland en Denemarken waren tijdens het WK in Qatar van plan om de speciale band te dragen ter bevordering van inclusie. De FIFA liet echter weten dat er dan gele kaarten zouden volgen, waarna de nationale bonden besloten om het plan te laten varen.

Hierop besloten de Duitse minister van Binnenlandse Zaken en de Belgische minister van Buitenlandse zaken bij het bezoeken van de wedstrijden van hun land de band zelf te dragen.

Ook de Nederlandse minster voor Sport, Conny Helder, overweegt de band te dragen wanneer ze volgende week maandag het duel Nederland Qatar bezoekt. “Het idee achter de One Love-campagne, namelijk verbinding en inclusie, ondersteun ik van harte. Wat ik ga aantrekken moet ik nog bezien”, heeft ze via haar woordvoerder laten weten.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button