Sport

Oud-voetballer Giggs wacht nieuwe rechtszaak

De zaak tegen voormalig topvoetballer Ryan Giggs, die wordt beschuldigd van huiselijk geweld, wordt overgedaan. Dat heeft een rechter van het Manchester Crown Court woensdag verklaard. Het nieuwe proces begint op 31 juli 2023. Het vervolg komt er omdat de eerste strafzaak tegen de oud-voetballer eind vorige maand was gestrand. De jury kon het na langdurig beraad niet eens worden over een uitspraak.

De voormalig speler van Manchester United ontkende in augustus in de rechtbank van Manchester dat hij ooit geweld heeft gebruikt tegen vrouwen, toen hij zich moest verantwoorden voor aanklachten van huiselijk geweld die waren ingediend door zijn ex-partner en haar zus. Giggs bekende wel dat hij regelmatig ontrouw is geweest.

Toen Giggs werd ondervraagd door zijn eigen advocaat ontkende hij alle aantijgingen, maar zei hij wel dat een ruzie met zijn ex-vriendin en haar zus uit de hand was gelopen. Volgens de vrouw had Giggs onder meer een kopstoot en een elleboogstoot uitgedeeld. Hij zou haar ook een keer in een hotel naakt de gang op hebben getrapt, nadat ze hem had gevraagd naar vermeend overspel.

Giggs raakte als gevolg van de affaire zijn baan als bondscoach van Wales kwijt. Giggs werd eind 2020 op non-actief gezet, nadat hij was opgepakt door de politie. Met Rob Page als interim-bondscoach slaagde Wales erin om zich voor het eerst sinds 1958 te plaatsen voor het WK. In juni besloot Giggs om zijn functie neer te leggen.

ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button