Sport

Portugal wint tegen Ghana, Ronaldo scoort als eerste op vijf WK’s

De 1-0 van Ronaldo viel laat in de wedstrijd uit een makkelijk gegeven penalty. De voormalig voetballer van Manchester United viel, na licht contact, over de benen van verdediger Mohammed Silisu. De scheidsrechter zag er een strafschop in die Ronaldo met veel overtuiging binnenschoot.

Daarvoor was het al bijna 1-0 door diezelfde Ronaldo. Een doelpunt van hem werd afgekeurd door een vermeende overtreding van de Portugees voorafgaand aan de treffer.

Gelijkmaker

Nog geen tien minuten later, in de 73ste minuut, maakte Ghana alweer gelijk. Ajacied Mohammed Kudus legde de bal vanaf de achterlijn voor op aanvaller André Ayew die de bal van dichtbij kunnen binnentikken.

Waar Ghana op dat moment wellicht hoopte op een stunt zoals dat Saoedi-Arabië en Japan eerder lukte in het toernooi, stelde Portugal snel orde op zaken.

Ruim vijf minuten later stond het 3-1 voor de Portugezen door doelpunten van João Félix en Rafael Leão. Even leek het nog spannend te worden toen Osman Bukari in de 89ste minuut de aansluitingstreffer maakte, maar daar bleef het bij. Een fout van Portugal-keeper Diogo Costa aan het eind van de blessuretijd bleef ternauwernood onbestraft.

Groepsgenoten Uruguay en Zuid-Korea speelden eerder op de dag met 0-0 gelijk, waardoor Portugal met 3 punten aan de leiding gaat in de poule.

Historisch doelpunt

Het doelpunt van Ronaldo was dus historisch. De aanvaller scoorde eerder op de WK’s van 2006, 2010, 2014 en 2018. In totaal scoorde de Portugees nu acht keer in achttien wedstrijden op een wereldkampioenschap.

Zijn eeuwige rivaal Lionel Messi scoorde op vier WK’s voor Argentinië, maar op dat van 2010 niet. Ook Messi scoorde al in Qatar, eveneens uit een strafschop. Toch verloor zijn land verrassend met 2-1 van Saoedi-Arabië.

Opvallend genoeg wisten beide spelers nog nooit het doel te vinden op het WK ná de groepsfase. 

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button