Technologie

Apple lost probleem trillende camera iPhone 14 Pro op

De nieuwe iPhone 14 Pro en Pro Max, die sinds vorige week vrijdag verkrijgbaar zijn, kampten met een probleem bij het gebruik van de camera in de apps van derden. De camera op de achterkant kon dan gaan trillen. Dat gebeurde bijvoorbeeld in de apps van Snapchat, Instagram en TikTok. Gebruikers hoorden daarbij soms ook een ratelend geluid. Apple heeft vrijdag een update voor iOS uitgebracht, iOS 16.0.2, waarmee dit euvel met de camera’s in de 14 Pro’s is verholpen.

Met de nieuwe iOS-update lost Apple ook een aantal andere problemen op, zoals het verschijnen van een zwart scherm bij het instellen van de iPhone 14. Ook kregen gebruikers steeds meldingen om toestemming te geven om iets vanuit het klembord te plakken. Dat kwam door een bug, die met de nieuwe update is gefixt.

Daarnaast zijn er problemen met de VoiceOver-functie verholpen en lost de update de problemen op waarbij het scherm van de iPhone X, iPhone XR en iPhone 11 niet reageerde op aanrakingen.

Beeldstabilisatie

Het probleem met de trillende camera’s in de iPhone 14 Pro’s had te maken met de nieuwe optische beeldstabilisatie in die toestellen. De camera’s van de nieuwe ‘gewone’ iPhone 14-modellen hadden dit probleem niet. Ook bij Apple’s eigen camera-app deed het euvel zich niet voor. 

Vermoedelijk konden de camera-apps van derden nog niet goed omgaan met de nieuwe camera’s in de Pro-versies. Appmakers kunnen hun apps al maanden aanpassen op de nieuwe versie van het vorige week verschenen iOS 16, maar op hardware-vernieuwingen in nieuwe iPhones konden ze nu pas inspelen.

Probleem met activeren FaceTime

Het is al de tweede software-update voor de nieuwe iPhone 14’s. Op de dag van de introductie werden gebruikers direct gevraagd te updaten naar iOS 16.0.1 vanwege problemen met het activeren van FaceTime.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button