Technologie

Bright op Banden: op reis in de zonne-camper van de toekomst

David, Rutger en Bram verkennen in het tv-programma Bright op Banden vernieuwend vervoer. Met in deze laatste aflevering van het eerste seizoen:

De Elfstepjestocht: 200 km op elf (e)-stepjes

Bram is al jaren bezeten van de elektrische step. Als kroon op zijn reviewwerk rijdt hij daarom de zelfverzonnen Elfstepjestocht: een tocht van 200 kilometer op elf verschillende stepjes langs de elf Friese steden, om geld op te halen voor onderzoek naar teelbalkanker.  

Camper op zonne-energie

Leuk hoor, die wedstrijden voor zonneauto’s in de woestijn waar de Nederlandse universiteiten floreren, maar soms wil je gewoon iets anders. David stapt in de zonne-camper Stella Vita, gemaakt door studenten van de TU Eindhoven. Dankzij de zonnepanelen rijdt hij gratis én in grote luxe.

Ik ga op reis en ik EV

De grootste angst van nieuwe eigenaren van elektrische auto’s is lange ritten maken. Het bereik van de stekkerauto’s is vaak minder dan de brandstofvariant. Maar Rutger legt uit dat je juist minder voorbereidingen hoeft te treffen als je op reis gaat met een EV.

‘Powerbank’ maakt van je fiets een e-bike 

In ‘Hebben of dumpen?’ probeert David dit te slijten aan Bram: ‘s werelds eerste e-bike, verpakt als powerbank. Hoe vindt Bram deze Swytch Kit rijden? 

In Bright op Banden zie je vernieuwend vervoer, elke week op RTL Z, RTL 7 en Videoland. Bright op Banden wordt mede mogelijk gemaakt door Kia.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button