Technologie

Microsoft kondigt AI-chatbot in zoekmachine Bing aan

Microsoft heeft nieuwe AI-functies van zijn zoekmachine Bing en webbrowser Edge gepresenteerd. De chatbot staat in een apart tabblad op Bing. De resultaten verschijnen op computers in een aparte balk rechts naast de gewone zoekresultaten.

De software zou gebaseerd zijn op GPT-4, een nieuwe versie van het AI-taalmodel van OpenAI. Het populaire ChatGPT werkt nu nog met versie 3.5, maar krijgt binnenkort ook een update. Volgens Microsoft is de chatbot in Bing ‘sneller, nauwkeuriger en capabeler’. Ook is er veel werk gestoken in het ‘verbeteren van de veiligheid’.

Websites samenvatten

De browser Edge krijgt ook nieuwe zoekopties en kan met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) webpagina’s samenvatten. “Deze technologie gaat elke categorie software totaal veranderen”, denkt Microsoft-ceo Satya Nadella. Microsoft investeerde al ruim 10 miljard dollar in OpenAI.

Google heeft maandag ook een eigen concurrent voor ChatGPT, genaamd Bard, aangekondigd. Google maakt daar later vandaag meer over bekend. 

Inschrijven

Voorlopig gaat het bij Bing om een beperkte versie van de chatbot. Voor volledige toegang moeten mensen zich inschrijven. De nieuwe versie van de Edge-browser wordt in een eerste ontwikkelversie beschikbaar gesteld aan testers. Microsoft wil de nieuwe mogelijkheden van Bing ook naar alle andere browsers, zoals Chrome van Google en Safari van Apple, brengen.

100 miljoen gebruikers

Sinds de release eind november is ChatGPT razendsnel populair geworden. In januari zou de chatbot al 100 miljoen gebruikers hebben gehad. ChatGPT veroorzaakte ook veel ophef, mede doordat het regelmatig onjuiste informatie verspreidt. 

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button