Wereld

Afvaller Expeditie Robinson furieus door verraad tijdens eilandraad: ‘Gore rat’

Mark Baanders wint deze week de immuniteitsproef en neemt Iris en Willem Voogd mee naar winnaarseiland, waar ze genieten van een overheerlijke maaltijd en een comfortabel bed. Iris heeft geen idee dat er op dat moment snode plannen worden gesmeed op het andere eiland om haar naar huis te sturen. Nietsvermoedend en vol vertrouwen vertrekt ze later die dag naar de eilandraad. 

Eenmaal daar lijkt het erop dat de groep zich aan de afspraak heeft gehouden om Radmilo naar huis te stemmen. Hij krijgt een aantal stemmen van de groep. Tot de eerste stem voor Iris uit de pot wordt getrokken. De influencer weet niet wat haar overkomt. Vol verbazing kijkt ze boezemvriend Mark aan. De ene stem na de andere stem volgt. Het dringt nu pas bij Iris door dat de expeditieleden het op haar hebben gemunt. 

Presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers zijn onverbiddelijk: Iris moet naar huis. “Maar Rambo heeft toch aangegeven dat hij naar huis wil? Dus ik snap het niet zo goed?” De groep blijft stil, terwijl Iris wordt overspoeld door emoties. “Ik heb me echt een beetje vergist”, mompelt ze verbijsterd. Ze geeft aan altijd eerlijk te zijn geweest in het spel en dat ze dit ‘absoluut niet verdient’, maar daar heeft Jochen Otten geen boodschap aan. Dit is volgens hem nu eenmaal het spel. 

In shock neemt ze afscheid. “Ik wil nog niet gaan”, zegt ze, terwijl ze huilend in de armen van Mark valt. Haar maatje Floris Göbel begrijpt niet wat er zojuist is gebeurd, evenals Guido Spek. Iris vraagt aan Guido of hij ook op haar heeft gestemd. “Natuurlijk niet”, zegt de oud-soapie resoluut. Het is voor Iris nu duidelijk dat Willem heeft meegewerkt aan het snode plan. Ze kijkt hem boos aan bij het afscheid. “Je bent een gore rat, bedankt voor het verpesten van mijn droom.”

Als de groep de eilandraad heeft verlaten, nemen Radmilo en Iris plaats bij Nicolette en Art. Een dubbel moment: de door heimwee getergde Radmilo is blij dat hij eindelijk naar huis kan, voor Iris is haar droom in duigen gevallen. Het voelt voor haar als ‘een mes in haar rug’ hoe ze door de groep naar huis is gestuurd. Overmand door emoties verlaat ze met Radmilo het eiland. 

Wie is de volgende die het onderspit moet delven? Expeditie Robinson zie je iedere zondag om 20.00 uur bij RTL 4. 

Ben jij benieuwd hoe Iris en Radmilo nu terugkijken op deze eilandraad? Bekijk dan de video van Back2Base, de aftertalk van Expeditie Robinson

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button