Wereld

Amerikaanse senator aangeklaagd voor corruptie: huis vol met enveloppen en goudstaven

Menendez stopt voorlopig met zijn functie als voorzitter van de Senaatscommissie voor Internationale Betrekkingen. De voorzitter van die commissie speelt een belangrijke rol in het buitenlandbeleid van president Joe Biden, bijvoorbeeld als het gaat om het vergaren van steun voor Oekraïne. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat hij ook van plan is om afstand te doen van zijn Senaatszetel.

Ook zijn vrouw is door federale aanklagers in staat van beschuldiging gesteld. De beschuldigingen houden verband met hun contacten met drie zakenlieden uit hun thuisstaat New Jersey. Bij huiszoekingen werden enveloppen met enorme geldbedragen gevonden, sommige zelfs nog in de binnenzak van zijn jasjes.

Ook werden er goudstaven gevonden in zijn huis. Vingerafdrukken op de enveloppen leidden naar de betreffende zakenlieden. 

Zij zouden hem onder meer hebben omgekocht om ervoor te zorgen dat er in New Jersey een andere hoofdofficier van Justitie zou worden benoemd. Ook greep Menendez naar de telefoon toen een van zijn Egyptische zakencontacten een lucratief overheidscontract door de neus werd geboord.

In 2017 vrijgesproken    

Het is niet voor het eerst dat Menendez wordt beschuldigd van corruptie. In 2017 werd hij vrijgesproken, omdat de jury het niet eens kon worden. Ook nu ontkent hij alle aantijgingen. “Al jaren word ik zwartgemaakt door anonieme bronnen en proberen krachten achter de schermen me monddood te maken”, zegt hij in een verklaring. 

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button