Wereld

Bayern München rijgt records aaneen in Champions League

Bayern München kan dinsdag in de uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen alweer een record neerzetten. Als de Duitsers niet verliezen zijn ze voor de achttiende keer ongeslagen in een groepswedstrijd van de Champions League buiten München. Met zeventien uitduels zonder nederlaag delen ze het record nu nog met FC Barcelona, dat die serie neerzette tussen 2006 en 2012.

Bayern verloor voor het laatst een groepswedstrijd buitenshuis in de Champions League in september 2017. Het was een forse nederlaag tegen Paris Saint-Germain: 3-0. Niet veel later werd coach Carlo Ancelotti ontslagen.

De nederlaag in Parijs was sowieso de laatste voor Bayern in de groepsfase. Sindsdien zijn ze 35 wedstrijden ongeslagen en daarmee zijn ze alleen recordhouder. Van die 35 duels werden er liefst 32 gewonnen. Drie keer werd het een gelijkspel.

De laatste veertien groepswedstrijden werden allemaal gewonnen en ook dat is een Champions League-record. De laatste keer dat Bayern punten liet liggen in de groepsfase, was een 1-1-gelijkspel tegen Atlético Madrid in december 2020.

Bayern München begon het Champions League-seizoen twee weken geleden met een 4-3-overwinning op Manchester United.

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button