Wereld

Boek ‘t Hooge Nest van Roxane van Iperen wordt theaterstuk

Het boek beschrijft de belevenissen van de twee Joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper uit het Amsterdamse verzet, die moeten onderduiken in ‘t Hooge Nest, een villa in de bossen van Naarden.

In het huis nemen ze tientallen andere onderduikers op, tot ze worden verraden en op transport naar Auschwitz worden gezet. Roxane kwam het verhaal van de zussen op het spoor toen ze bij een verbouwing in 2012 luiken en schuilplaatsen ontdekte.

Van ‘t Hooge Nest werden in Nederland ruim 400.000 exemplaren verkocht en het boek stond 144 weken in de Bestseller 60. De vertaalrechten zijn verkocht aan vijftien landen en de Amerikaanse editie stond veertien weken in de non-fictie-bestsellerlijst van The New York Times.

Het boek won in 2019 de Opzij Literatuurprijs. Halina Reijn en Carice van Houten kochten met hun filmproductiebedrijf Man Up de filmrechten van ‘t Hooge Nest.

De toneelversie van ‘t Hooge Nest wordt gemaakt door het team dat eerder verantwoordelijk was voor onder meer de voorstellingen Ma en Nu ik je zie. De regie is in handen van Benno Hoogveld en het script wordt geschreven door Marc Veerkamp. De kaartverkoop start in het voorjaar van 2024. Wie de solovoorstelling gaat spelen wordt later bekendgemaakt.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button