Wereld

Bosz wil ook in zware uitduel met Arsenal voor aanval kiezen

PSV-trainer Peter Bosz is niet van plan zich in de uitwedstrijd tegen Arsenal in de groepsfase van de Champions League enorm aan te passen. “Wel op detailniveau. We weten dat Arsenal op het middenveld een man meer wil creëren. Daar gaan wij wat tegenover zetten. De slag wordt bijna altijd gewonnen of verloren op het middenveld, dat zal morgen niet anders zijn “, sprak Bosz dinsdag in het Emirates Stadium.

Veel spelers van PSV hebben nog geen ervaring in de Champions League. De 59-jarige Bosz ziet dat niet als probleem. “Eens moet de eerste keer zijn. Zij hebben fysieke kracht, maar dat hebben wij ook. We zullen met durf en lef moeten voetballen, dat is heel belangrijk.”

Bosz sprak met veel waardering over Arsenal-trainer Mikel Arteta, die de Londenaren aanvallend laat voetballen en vorig seizoen met zijn ploeg lang meedeed om de landstitel. “Hij wil de mensen vermaken. Arsenal speelt met veel variatie, dat vind ik erg interessant om te volgen”, aldus Bosz. “Het is voor Arsenal ook de eerste wedstrijd in de Champions League sinds jaren. Ik verwacht een agressief en fel Arsenal, dat vol op de aanval gaat spelen. Maar dat willen wij ook. Ik verwacht wat dat betreft wel ‘stofwolken’, het wordt interessant.”

Sevilla en RC Lens, de andere opponenten van PSV in de groepsfase, zijn slecht aan het seizoen begonnen. Bosz vindt het te makkelijk om te zeggen dat PSV nu, achter het favoriete Arsenal, de grootste kans maakt om de achtste finales te bereiken. “Sevilla had vorig jaar ook een slecht seizoen in Spanje, maar ze wonnen wel de Europa League. Dat zegt wel iets. Misschien draait het bij hun over enkele weken, als wij tegen ze spelen, beter. Ik ben er nu nog niet mee bezig. Het gaat eerst om de wedstrijd van morgen.”

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button