Wereld

Boze man rijdt met gestolen bestelbus politiebureau Rotterdam binnen

De politie vermoedt dat de man met opzet het politiebureau is binnengereden. Eerder op de avond werd hij aangehouden voor een ‘licht feit’, zegt de politie. Waar het specifiek over ging, is volgens een woordvoerder niet relevant. Maar bij dat type vergrijp gaat het bijvoorbeeld om een overlastmelding, vernieling of belediging. In de avond mocht hij weer vertrekken.

Bus gestolen

Kort daarna reed hij met een bestelbus door het hek van het politiebureau en ramde het pand. Kort na zijn vrijlating werd duidelijk dat de bestelbus was gestolen.

De verdachte kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht.

De aanwezige agenten in het Rotterdamse bureau zeggen erg geschrokken te zijn van het incident. “Dit doet echt wat met de collega’s in het pand”, zegt de woordvoerder. “Het had ook anders kunnen aflopen, want het is een bureau. Er lopen altijd wel collega’s rond.”

Flink beschadigd

De ingang is door het incident flink beschadigd. In het politiebureau wordt nu nog wel gewerkt, maar het is niet meer open voor publiek. Mensen die aangifte willen doen, kunnen dat digitaal of bij een ander politiebureau doen.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button