Wereld

Chelsea meldt zich bij PSV voor aanvaller Madueke

PSV raakt deze transferperiode, na Cody Gakpo, mogelijk nog een aanvaller kwijt. Chelsea wil Noni Madueke graag overnemen. De 20-jarige Britse aanvaller heeft nog een contract tot de zomer van 2025 bij PSV.

“Ze hebben aangegeven interesse te hebben, een aantal dagen geleden. Verder nog geen vervolg”, meldt algemeen directeur Marcel Brands.

Eerder op vrijdag zei trainer Ruud van Nistelrooij al dat Madueke in de belangstelling staat. “Ik weet dat er interesse is, maar als trainer wil je liever je beste spelers behouden”, aldus de oud-spits. “Er kunnen situaties ontstaan waarbij clubs met een aanbieding komen, die niet tegen te houden is.”

PSV ontving, inclusief bonussen, ongeveer 50 miljoen euro voor Gakpo. Madueke zou de Eindhovense club ook miljoenen moeten opleveren, als Chelsea concreet wordt. Volgens het Eindhovens Dagblad wil PSV 45 miljoen voor de aanvaller hebben. Mocht Madueke vertrekken, dan wil Van Nistelrooij zijn selectie zo snel mogelijk versterken. “Dan moet je klaarstaan met een optie of meerdere opties om hem te vervangen”, aldus de coach.

Chelsea is bezig aan een tegenvallend seizoen en scoort moeizaam. De Londenaren staan na achttien duels op de tiende plaats in de Premier League met slechts 21 doelpunten.

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button