Wereld

Claudia de Breij cancelt theatertour: ‘Heb zin, maar geen energie’

Het leek Claudia een goed idee, na haar oudejaarsconference een tournee doen van ruim vijftig shows door heel Nederland. “Even bijkomen en dan lekker liedjes zingen”, zegt ze. “Daar had ik veel zin in. En zin heb ik nog. Maar energie niet.”

Het kost de cabaretière moeite om te erkennen dat die energie er niet is, met name aan zichzelf. “Maar ik heb tijd en rust nodig. Zoals een boer het land soms braak moet laten liggen moet ik mijn hoofd even leeg laten.”

“Om creatief te kunnen zijn moet je af en toe niets doen. Alles leeg laten”, vervolgt Claudia. Dat heeft ze naar eigen zeggen onderschat, juist omdat ze zich zo goed voelt en zo gelukkig is op het podium. “Nu voel ik dat ik even niet meer kan opladen.”

Dat er een streep door haar theatertour komt, spijt het Claudia voor de mensen die een kaartje hebben gekocht. “Mijn excuses dat ik dit niet door kan laten gaan. (…) Ik had het echt heel graag willen doen, maar het gaat even niet.”

Voor nu neemt Claudia de rust en ruimte. “Om over een tijdje weer wél op het podium te kunnen staan met het gevoel dat ik daar altijd heb: ik heb óver. En dat wil ik heel graag en helemaal geven.”

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button