Wereld

Concertorganisatie Taylor Swift treft maatregelen na dood fan

De organisatie van de concerten van zangeres Taylor Swift (33) in Brazilië heeft maatregelen genomen nadat een fan vrijdag was overleden door oververhitting. Bij de tweede show zaterdagavond wordt water uitgedeeld, fans mogen water mee het stadion in nemen en er wordt extra personeel ingezet. Zelf water meenemen was vrijdag tot grote woede van fans niet toegestaan, ook al kampt Brazilië met extreme hitte.

In de rijen worden flesjes uitgedeeld en er zijn extra waterpunten in het stadion, meldt organisator T4Y op Instagram. Ook dichte flesjes water en ongeopend voedsel mogen mee naar binnen. Het aantal medewerkers wordt verhoogd van 1230 naar 1430. Daar zitten onder meer extra beveiligers en hulpverleners bij.

Het slachtoffer is de 23-jarige Ana Clara, die vooraan stond en vlak voor het concert onwel werd. Ter plaatse zou ze zijn gereanimeerd waarna op weg naar het ziekenhuis een tweede hartstilstand volgde. Zo’n duizend bezoekers vielen flauw. Taylor reageerde geschokt op het nieuws. “Ik kan niet geloven dat ik dit schrijf, maar met een gebroken hart moet ik zeggen dat we eerder vanavond voorafgaand aan mijn show een fan hebben verloren. Ik kan niet eens vertellen hoe kapot ik hiervan ben”, liet ze weten.

Lees ook:

Taylor Swift ‘kapot’ van overlijden fan voor concert in Rio

In Rio de Janeiro liep de temperatuur de afgelopen dagen op tot boven de 40 graden. Door de luchtvochtigheid voelde het echter nog warmer; zo lag de gevoelstemperatuur donderdag rond 58,5 graden. Veel fans klaagden over het feit dat er geen water mee naar binnen mocht. Taylor deelde zelf wel flesjes uit tijdens de show.

Bron: ANP/RTL Boulevard

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button