Wereld

Douwe Bob schreef songfestivalnummer met Numidia: ‘Ze gaat iedereen omverblazen’

Numidia is de grote verrassing van het nieuwe seizoen Beste Zangers. Kijkers horen Douwe de wens uitspreken om een songtekst voor de zangeres te schrijven. Daar maakt ze dankbaar gebruik van.

“Daarmee wil Numidia een gooi doen naar het songfestival en dat is wel één van de gaafste dingen waar ik aan mee heb mogen werken”, vertelt Douwe, die ook al meer kan vertellen over hoe het nummer klinkt. 

“Het is een Engelstalig nummer, maar er komt ook Berberse taal in voor”, geeft Douwe prijs. “Het nummer gaat over verbinden en over verder kijken dan wat ons geleerd wordt. Het is een heel verbindend nummer. Open je ogen en we zijn allemaal één, dat is de strekking.”

Na het mislukte songfestivalavontuur van Mia en Dion zal het Nederlandse publiek vast huiverig zijn over de nieuwe inzending. Maar, verzekert Douwe: “Ik weet dat zij het vocaal waar kan maken op dat moment. Ze is zo professioneel ondanks de leeftijd.”

Hij heeft het ook over een ‘uithaal waar iedereen op zit te wachten bij zo’n nummer’. “Zij gaat iedereen omverblazen.”

Hij weet dat het songfestival Numidia’s ‘grootste wens’ is. “Ik vind dat we dat met z’n allen in vervulling moeten laten gaan.” Om die reden zet Douwe een stap terug. Hij heeft na zijn songfestivaldeelname in 2016 met ‘Slow Down’ ook voor 2024 een nummer ingezonden. 

“Ik zou mijn eigen nummer wel terugtrekken”, zegt hij nu. “Ik zond dat nummer in voordat we dit hadden gemaakt, maar wetende dat we deze song hebben… Ik zou mezelf als kandidaat terugtrekken om Numidia te laten shinen daar.”

RTL Boulevard was erbij op het moment dat Numidia haar songfestivalnummer instuurde:

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button