Wereld

Dreumes dood en drie kinderen gewond door drugs in kinderopvang New York

De eigenaar van de kinderopvang in de Bronx, Grei Mendez, belde volgens ABC News vrijdag de politie omdat meerdere kinderen bewusteloos waren. De politie vond in het kinderdagverblijf een kilo fentanyl, op een stapel matrasjes waar de kinderen op slapen.

Fentanyl in urine

Voor de 1-jarige Nicholas Dominici kwam de hulp te laat. In de urine van een van de kinderen die in het ziekenhuis liggen werd fentanyl gevonden.

Mendez en haar huurder Carlisto Acevedo Brito zijn gearresteerd. Ze worden verdacht van drugsbezit dat heeft geleid tot de dood, en het gezamenlijk dealen van drugs met de dood tot gevolg. Volgens de aanklacht bewaarden de twee sinds juli grote hoeveelheden drugs in het pand.

Verrassingsbezoek 

Mendez’ advocaat zegt dat zij niet wist dat Brito, de neef van haar man, drugs in zijn bezit had. Brito huurde in hetzelfde gebouw een kamer van haar. 

Op 6 september was er nog een verrassingsbezoek geweest van de gezondheidsinspectie, toen werden geen overtredingen geconstateerd. Volgens de inspectie kwam dat doordat jeugdzorginspecteurs niet getraind zijn om te zoeken naar fentanyl. “Maar misschien moet dat wel.”

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button