Wereld

Genk in kwalificatie Champions League onderuit tegen 10 Zwitsers

KRC Genk heeft in de tweede kwalificatieronde van de Champions League na strafschoppen verloren van Servette FC. Nadat het duel na verlenging nog gelijk was, waren strafschoppen nodig om de beslissing te forceren. De Belgen misten er twee, de Zwitsers schoten ze er allemaal in (1-4).

Servette speelde nagenoeg de hele wedstrijd met een man minder, na de rode kaart voor Enzo Crivelli al na 6 minuten. Na reguliere speeltijd stond het 2-2. De eerste wedstrijd in Zwitserland was in 1-1 geëindigd.

Na iets minder dan een half uur kwam Genk op voorsprong door een benutte strafschop van Mike Trésor. Nog voor rust maakte Timothé Cognat gelijk. Toluwalase Emmanuel Arokodare zorgde voor de 2-1 voor de Belgische formatie, Chris Bedia maakte vervolgens de 2-2.

Genk was het afgelopen weekeinde de nationale competitie begonnen met een ruime zege op nieuweling RWDM.

Maccabi Haifa schakelde FC Sheriff uit. Het duel in Haifa eindigde na verlenging in 4-1. Na reguliere speeltijd was het 2-1 voor de Israëlische formatie, waardoor na de 0-1 in Moldavië een verlenging nodig was. De Nederlands-Surinaamse speler Tjaronn Chery, die in Nederland onder meer voor FC Groningen, ADO Den Haag en FC Twente uitkwam, nam de openingstreffer van Maccabi voor zijn rekening.

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button