Wereld

Herman Brusselmans (65) na 55 jaar gestopt met roken

Herman is één van de gezichten van Stoptober: een jaarlijkse campagne die mensen moet aansporen om definitief te stoppen met roken. Naast Herman doen ook Maxime Meiland en Sergio Vyent een poging om te stoppen. “Ik wil al een hele tijd stoppen met roken, zeker met de komst van mijn zoontje Roman”, legt hij uit.

Herman hoeft niet lang na te denken over zijn deelname aan dit initiatief. “Toen ze me vroegen om mee te doen met die actie heb ik geen moment getwijfeld.” Makkelijk is het niet. “Het valt enorm tegen. Ik ben op dit moment aan het wandelen en ik zie net een vrouw passeren die aan het roken is. Het enige wat ik kan denken is: geef ze aan mij.” Met nicotinepleisters en zuigtabletten lukt het Herman vooralsnog om van de sigaretten af te blijven. 

Zijn zoon is de belangrijkste motivatie om niet meer te roken. “Ik ben ermee begonnen omdat ik m’n vader zag roken. Daarom denk ik dat Roman beter kan opgroeien zonder een rokende papa als voorbeeld.”

Sinds de geboorte van z’n zoontje rookte Herman alleen nog buiten. “Daardoor was ik al teruggevallen van twee pakken naar ongeveer een pak per dag. Maar nu wil ik er volledig van af.”

Eerder rookte Herman zelfs op het toilet:

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button