Wereld

Hoogste rechter vernietigt vonnis Boateng in mishandelingzaak

Een rechtbank in München veroordeelde Boateng twee jaar geleden tot een boete van 1,8 miljoen euro voor huiselijk geweld. De 35-jarige verdediger, 76-voudig international, werd beschuldigd van mishandeling van zijn voormalige vriendin, die ook de moeder is van zijn tweelingdochters. Boateng zou zijn ex tijdens een vakantie in 2018 bij een ruzie opzettelijk lichamelijk letsel hebben toegebracht. De straf werd in een later stadium verlaagd naar 1,2 miljoen euro.

De voetballer ontkende dat hij lichamelijk letsel had toegebracht. Hij ging in beroep en verweet de aanklagers en de rechter in het proces partijdigheid. “Het proces was schokkend oneerlijk”, zei zijn advocaat Leonard Walischewski. “De verdachte Boateng was al definitief veroordeeld voordat de beroepsprocedure zelfs maar was begonnen. Zijn recht op een eerlijk proces is geschonden.”

Boateng speelde tien seizoenen voor Bayern München. Hij verruilde de club in 2021 voor Olympique Lyon af, maar die club ontsloeg hem in juni. Hij won met Bayern onder meer negen landstitels, vijf nationale bekers, twee keer de Champions League – in 2013 en 2020 – en twee keer het WK voor clubs. Boateng werd in 2014 met zijn land wereldkampioen in Brazilië.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button