Wereld

Lil Tay ontkent ‘complottheorie’ na bizarre overlijdenshoax

Lang verhaal kort: nadat de Amerikaans-Canadese Lil Tay, die in het echt Claire Hope heet, in 2018 viral gaat met omstreden foto’s en video’s als piepjonge influencer, wordt haar account in 2019 op non-actief gezet wegens de voogdijzaak tussen haar moeder en vader Chris Hope. Vier jaar later komt het bericht dat zij en haar broer Jason overleden zouden zijn. Gelukkig is dit een grote leugen, maar Lil Tay is een klap wel wereldnieuws en lanceert niet lang daarna een nieuw nummer. Er ontstaan daarom grote vraagtekens bij de overlijdenshoax. Was dit allemaal een plan om haar carrière een kickstart te geven?

“Er zullen altijd complottheorieën zijn”, zegt Lil Tay over deze bewering. “Als je complottheorieën wilt maken, kan ik je niet tegenhouden.” 

Samen met haar moeder maakt Lil Tay duidelijk dat ze de afgelopen jaren privéles heeft gekregen in het Canadese Vancouver. De tiener geeft aan dat ze ‘heel ongemotiveerd en depressief’ was door de controle van haar vader over haar carrière. Sterker nog, Lil Tay heeft haar vader beschuldigd van mishandeling en racisme. 

Ze lijkt vooral haar vader onder de bus te willen gooien, want naast voor haar moeder springt ze ook in de bres voor broer Jason, die een flinke vinger in de pap van haar carrière zou hebben. “Ik ben degene die altijd bekend wilde worden. Ik was degene die een visie had voor mezelf als artiest en het is me gelukt. En hij heeft me daar natuurlijk bij geholpen.”

Wie Lil Tay dan gehackt zou kunnen hebben en het overlijdensbericht heeft geplaatst? Zelf wijst ze de beschuldigende vinger naar haar vader, die dit zelf stelling ontkent. Haar moeder vermoedt daarnaast dat de voormalig manager van Lil Tay, influencer Harry Tsang, er iets mee te maken kan hebben, in de hoop te verdienen aan een ‘Lil Tay cryptomunt’. 

Ook reageren Lil Tay en haar moeder op de kritische reacties op haar schaars geklede voorkomen in de videoclip van haar nieuwe nummer Sucker 4 Green. “Ze wil zichzelf gewoon uiten”, besluit mams over haar tienerdochter. “En ze houdt ervan om haar schoonheid te laten zien. Ik geloof dat ze een heel gezond figuur heeft.” 

Over de verontrustende reacties op de blauwe plekken op de benen van Lil Tay in een recent filmpje dat ze deelt, verzekert moeder Angela: “Ik doe alles in mijn macht om haar te beschermen, te verzekeren dat ze veilig is en fysiek en mentaal gezond. Dat is mijn eerste prioriteit. Ik ben een moeder. Dat is mijn taak.”

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button