Wereld

Middenvelder Schouten wil zich nu ook op hoogste niveau laten zien

Jerdy Schouten wil zich bij PSV op het hoogste niveau laten zien. De 26-jarige controlerende middenvelder begint woensdag tegen Arsenal aan zijn eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Champions League.

“Ik heb er onwijs veel zin in. In de play-offs tegen Rangers stond er ook aardig wat druk op, maar dit is wel de grootste test tot nu toe. Dat staat buiten kijf”, aldus Schouten voorafgaand aan de laatste training in het Emirates Stadium.

PSV nam Schouten de voorbije transferperiode over van Bologna. Met die club speelde hij in vier jaar tijd geen Europese duels. “Ik heb wel topwedstrijden in de Serie A gespeeld, maar de Champions League is toch wat anders. Een beetje gezonde spanning komt er wel bij kijken. We zullen met moed en durf moeten spelen”

Sommige andere spelers van PSV hebben wel Champions League-ervaring. “Wat ze mij hebben verteld? Dat de Champions League-hymne in het echt heel mooi klinkt”, aldus Schouten, die hoopt zich in de ‘grote’ wedstrijden bij PSV in beeld te spelen voor het Nederlands elftal.

Bron: ANP

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button