Wereld

‘Minder bezoekers voor Netflix na stappen tegen delen account’

Volgens de onderzoekers heeft het marktaandeel van Netflix ook een knauw gekregen. Netflix werd vorige maand 69 miljoen keer bezocht. Bij de vorige peiling in dezelfde maand twee jaar geleden was dat nog 72 miljoen keer.

Minder dan 50 procent

Netflix is al jaren dominant op de markt van streamingdiensten in Nederland. Afgelopen augustus is het aandeel echter gedaald tot onder de 50 procent. Van alle bezoeken aan streamingdiensten logde ruim 47 procent in bij Netflix. Twee jaar eerder was het aandeel iets minder dan 56 procent.

De controle die Netflix eerder dit jaar heeft ingevoerd om het illegaal delen van accounts tegen te gaan, heeft volgens GfK invloed op de dalende populariteit van deze streamingdienst. Mensen die de inloggegevens van iemand anders gebruiken, bezochten het platform vorige maand 40 procent minder vaak dan in die maand twee jaar eerder. Daar staat tegenover dat mensen met een eigen of een gedeeld abonnement juist vaker een film of serie op Netflix bekeken.

In totaal heeft iets meer dan de helft van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder vorige maand een streamingdienst gebruikt, staat ook in het onderzoek. Dit komt neer op 7,8 miljoen mensen.

Videoland grootste concurrent

De grootste concurrent van Netflix in Nederland is Videoland. Dit platform is in augustus iets vaker bezocht, namelijk 29 miljoen keer. Het aandeel van Videoland is gelijk gebleven met 10 procent. Nummer drie in Nederland is Disney+ met 16 miljoen bezoeken. HBO Max, Viaplay en Amazon Prime Video werden elk minder dan 10 miljoen keer bezocht.

gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button